verbouwen en harde vloeren

VERBOUWEN, HARDE VLOEREN, CV-KETEL EN ROOKGASAFVOER

U woont in een VvE-gebouw. U bent met meerdere mensen eigenaar van het gebouw. Dat betekent dat u ook in uw privédeel niet zomaar alles mag verbouwen. Een (draag)muur weghalen, een dakraam of dakkapel aanbrengen, een aanbouw of schuur plaatsen in uw privétuin: u heeft daarvoor meestal toestemming nodig van uw VvE. Maar ook bijvoorbeeld voor het aanbrengen van zonwering, een schotelantenne aan de buitenzijde van uw woning of voor het aanbrengen van een zogeheten harde vloer kan toestemming benodigd zijn.

Denkt u daar niet te licht over. Als u zonder toestemming van uw VvE gaat verbouwen en/of een harde vloer aanbrengt, loopt u het risico dat u achteraf de verbouwing ongedaan moet maken of uw vloer moet verwijderen met alle financiële schade van dien. De benodigde toestemming van de VvE staat volledig los van de benodigde bouw- of omgevingsvergunningen die u bij uw gemeente dient aan te vragen, ook al heeft u de benodigde vergunningen, u heeft evengoed toestemming van uw VvE nodig.

Afhankelijk van uw wens kan het VvE-bestuur toestemming verlenen maar het kan ook zijn dat de ledenvergadering er goedkeuring voor moet geven.

Bij twijfel, raadpleeg altijd uw VvE-bestuur of uw accountmanager! Wilt u een verbouwingsaanvraag indienen? Hieronder treft u aanvraagformulieren aan met meer informatie. U kunt deze aanvraag via onze accountmanager indienen bij uw VvE-bestuur.