VBA heeft met veel leveranciers een langdurige samenwerking opgebouwd. Op elke benodigd vakgebied. Heeft de VvE zelf geen voorkeursleveranciers dan wordt er gekozen uit het leveranciersbestand van VBA.

Ja, we werken met vaste partijen, onze zogeheten co-makers. Met hen hebben we afspraken omtrent doorlooptijden, termijnen waarbinnen contact wordt opgenomen met de melder/bewoner, marktconforme tarieven, de communicatiewijze en andere zaken die voordelen bieden voor uw VvE.

Per VvE hebben we één van onze co-makers ingesteld als algemene voorkeursleverancier.

Per opdrachtsoort, denk aan verlichting, intercom, kunststof kozijnen, kan er een specifieke voorkeursleverancier zijn ingesteld. Ook kan er op aangeven van de VvE een voorkeursleverancier zijn ingeregeld voor een opdrachtsoort.

Het VvE-bestuur kan dit via het digitale VvE-portaal, MijnVBA, inzien onder ‘Gebouw beheer’, ‘Voorkeursleveranciers’

Voor bouwkundig planmatig onderhoud werkt VBA met vijf vaste co-makers. Het werken met vaste partijen heeft de volgende voordelen:

  • Kortere lijnen, vaste aanpreekpunten
  • Werken volgens onze kwaliteitseisen en inkoopvoorwaarden
  • Snelle levering van vergelijkbare offertes
  • Solvabel
  • Voldoende capaciteit en continuïteit voor het uitvoeren grote werken
  • Door onze lange termijn relatie beter aanspreekbaar op garanties en kwaliteit

Meer informatie over onze co-makers vindt u hier.

We gaan zoveel mogelijk lange termijn samenwerkingen aan. Een gunstige prijs voor de VvE speelt daarin zeker een rol maar we kijken vooral naar de kwaliteit van het werk en de aanspreekbaarheid van een leverancier.

Voor bepaalde werkzaamheden (voornamelijk installatietechnisch) zijn leveranciers zeer dun gezaaid en valt er simpelweg weinig te kiezen.

Voor bouwkundig onderzoek en inspecties werken we zoveel mogelijk met vaste partijen waarmee we afspraken hebben over het uit te voeren onderzoek en het op te leveren rapport.

Het prijsverschil is tussen de meeste aanbieders marginaal. Kwaliteit, zorgvuldigheid en betrouwbaarheid gaan hierin voorop.

Het antwoord is nadrukkelijk nee. Wij worden financieel niets wijzer van de hoeveelheid opdrachten die we bij een samenwerkende partij uitzetten.